Thursday, June 2, 2011

Juling mata 2 - Holiday like crazeyyyyyyyhhh!

Wooottt! Wootttt! Pulau Redang yallsss!! Currlasssss kan honey moon sekali gus bercuti dengan family mentua.. Ada jugakla bisik-bisik nakal berbunyi 'la..pergi dengan family ke.. Apa barang honey moon dengan family..Tak best langsung.' Tapi korang nak tahu sumting tak?? Best giiilaaaa kot!! Gila dia sampai kalah orang gila tuh! Sumpah best & enjoy.. :)

 Ibu mentua kesayangan (Alhamdulillah dapat ibu mentua yang baik, sangat sporting & sangat memahami)

 Tu dia.. Tuuu diaaa..

 Birunyaaaaaaaaaa.....

 Welcome boy! Kemain kau berpis-pis ye..






 Bilik memang selesa.. Cuma takde tv.. Kamonla! Takkan kau datang Redang nak tengok tv kot!

 Tak banyak.. 'Sikit' je..

 Pestaim makan sup teratai.. Jakun kot!

 Aduhai badan aku.. Sadiss.. Sadiss..

 Ibu ngan aku dah sama besar aku tengok.. Sadiss.. Sadiss..

 Harus pakai sunblock paling tinggi SPF nya!

 Kesayangan nih! :)

 Nasib baik la kau ni pakcik.. Kalau kau abang-abang, dah aku lemaskan dah! Sebenarnya gambar kitorang banyak tapi pakcik ni asyik berenang kat situ je.. Entah apa kena.. Syok sangat kot tengok enjin bot tu..



 Aku : Kau tengok tu Senah, Midah..Pakcik tadi yang sibuk enterprame dalam gambar kita tu..Dalam laut pun boleh buat renang berirama..
Anin : Uuuuuuu.... Aaaaaaaaaaa... Oooooo..
Nor : Dasshhatt gillerr..!

Tak sangka si suami pun boleh tergedik amik gambar sendiri.. Huahuahua!

Calon 1 : Ni Wan staff sana.. Baik & peramah (ada makna) hehehe!


 Camni rupanya kalau si suami ada badan ketak-ketak!

 Yang ni best.. Korek-korek carik pasir biru.. Cantik weiii...

 Mana kitorang pergi Wan ni mesti ikut.. (Ada makna) hehehe!

 Esoknya ni pergi Marine Park..

 Paling terbaik!! Dapat tengok belut air yang saaannnngggatttttt besarrr!!

 Cina ni pun terbaik.. Macam-macam dia boleh buat.. Malam jadi DJ disko kat resort plak..
Kitorang dapat tengok belut gergasi pun sebab dia yang bawakkan.. Pastu siap bagi belut tu makan lagi!
Biasanya kita tengok luar kaca akuarium je kan.. Tapi kitorang dapat tengok dalam air dekat lagi tu!! Currrlasss!

 Dia pun nak tangkap gambar dengan kitorang gak..! Layaaannn!

 Tamak nak dengan gadis-gadis pulak.. Layannnn!

 Happy!

 Perlu mamat-mamat ni nak menyibuk jugak? Tapi dorang semua memang best weiii..



 Perlu la ada gambar si anggun ni!

 Time ni kitorang snorkling lagi.. Snorkling dengan jerung! Best!

 Ni la diskonya.. Bila malam ibu pun join.. Currlasss mak mentua aku.. Kau hado mak mentua sporting macam ibu aku?? Hado ?? Nan hado!!

 Calon 2 : Ni Z.. Baik dan peramah juga (ada makna) hehehe!

Kalau dah kat pantai harus la main tanam-tanam..

 Keayuan & keanggunan kami teserlah!!


 Karoke dekat cafe.. Tapi open air.. Tepi laut.. Memang perfect!!

 Sumpah aku takkan pakai dress ni lagi! Ghupe tong dram bergerak dah aku tengok!

 Malam ke-2  si Z ni pulak teman kitorang jalan-jalan.. (ada makna) hehehe!

 Untung dapat adik ipar yang sama baya nak-nak sekepala! Haru biru jadinya!!

 Ok yang ni pulak cengkerang siput yang dapat fresh kat dasar laut.. Si Z yang tangkap.. Keluarkan siput dalam tu pastu cengkerang dia bagi.. Mana nak dapat weiii.. Tak main la beli kat kedai souvenir! Kami dapat yang fresh punya! Muahahaha habis riak dah nih!

 Sangat-sangat beruntung dapat adik ipar macam dorang..! Sayang korang sendat-sendat macam baju mandi kale pink yang kumpulan jambu pakai!

Percutian aku kat Pulau Redang antara percutian paling sempurna yang pernah aku rasa.. Aku bukannya bercuti dengan suami tersayang je tapi pakej sekali dengan family mentua.. So itu yang buat aku rasa lagi bermakna sungguh percutian kitorang! Tapi kalau ada bapak mentua aku, memang kitorang tak boleh huru hara macam ni la kan.. Takkan dapatla nak pergi disko dengan ibu mertua aku bagai kan.. Takkan derrr... Okbye!

p/s : Disko yang aku cakap tu bukan disko betul weii.. Orang kat sana gelarkan disko.. Tapi terbuka punya betul-betul tepi pantai tak ada tutup-tutup.. So sape-sape boleh datang.. Budak kecik pun boleh join weii.. So korang jangan la salah anggap pulak dengan mak mertua aku pulak.. Kitorang just nak enjoy untuk suka-suka.. Dah kata holiday kan.. Takkan nak duduk bilik je kot! Lagi satu yang si Wan & Z tu masing-masing cuba rebutkan adik-adik ipar aku yang 2orang tu.. Tapi tak tahu la mana 1 dorang nak.. Last-last yang berjaya tarik perhatian 2orang adik ipar aku tu adalah si Z! Okbye kali ke-2!






1 comment:

  1. besttt gilerr weyhh ..
    besar tak bajet . hiihhi

    ReplyDelete